Grote vreugde na het behalen van de titel
Grote vreugde na het behalen van de titel Foto: Basketiers '71

Basketiers ‘71 voor tweede jaar op rijkampioen in zaal Heerenmäten

Sport

ZEVENAAR - Basketballiefhebbers konden het bijna niet gemist hebben. Op 13 april stond de grote wedstrijd op het programma van de heren van de Basketiers 71. 

Het team was al kampioen, maar de kroon op het werk stond gepland op deze zaterdag. Alles werd uit de kast gehaald om zaal Heerenmäten weer eens ouderwets te laten trillen. Geert Hammink, die via de Basketiers ‘71 uiteindelijk de NBA heeft gehaald, werd gestrikt voor een mooi promotiefilmpje op de socials. Pers was uitgenodigd, sponsoren en uiteraard veel familie en vrienden zaten op de tribunes. En dit leidde tot een goede sfeer. De opkomst was mooi opgezet met opzwepende muziek. Bijna was alles in het water gevallen, omdat de oorspronkelijke tegenstander niet kon spelen in verband met blessures. Gelukkig was de tegenstander van volgende week bereid om een week eerder naar Zevenaar af reizen. Trajanum uit Nijmegen en niet BeCeGe uit Doetinchem werd de tegenstander. Spannend werd de wedstrijd geen moment, maar gezellig was het zeker. 112-59 was de uitslag en daarmee werden de heren net als vorig jaar wederom kampioen. De beker werd uitgereikt door wethouder sportzaken van de gemeente Zevenaar, Arthur Boone. 
De meeste teams zijn klaar met de competitie maar voor dames 1 staat volgende week nog een belangrijke wedstrijd op het programma. Als zij winnen in Vriezenveen van de Peatminers, zijn ook zij kampioen.