TTV Zevenaar organiseert toernooi voor Senior Actief

Algemeen

ZEVENAAR - Leden van Senior Actief spelen eerste tafeltennistoernooi dat wordt georganiseerd door Henk Kemperman van tafeltennisvereniging Zevenaar.

Door Piet van Breukelen

Het inmiddels 50-jarige Senior Actief heeft sinds drie jaar een samenwerkingsverband met TTV Zevenaar en het aantal leden dat elke woensdagmiddag een potje komt tafeltennissen ligt rond de 20. “We zijn blij verrast dat er zoveel animo voor is”, liet penningmeester André Jansen weten. “En dat komt natuurlijk ook door de goede organisatie van Henk Kemperman van de tafeltennisclub”, voegde hij eraan toe.

Toen het idee werd geopperd elkaars krachten en reactiesnelheid eens te meten in de vorm van een toernooi, bleek daar voldoende belangstelling voor te zijn. Natuurlijk bleef ook nu het plezier van het bewegen en de gezellige babbel achteraf een belangrijk gegeven. Maar tijdens het toernooi bleek toch dat de inzet hier en daar was toegenomen. Winnen blijft ook leuk.

De deelnemers werden willekeurig ingedeeld in vier poules en speelden een meerkamp met elkaar. Tijdens die meerkamp kwamen er toch duidelijk krachtsverschillen aan het licht en was er soms sprake van minder spanning. Dat werd in de tweede ronde wel anders. Van elke poule gingen de eerste twee naar een winnaarspoule en de anderen werden in de verliezerspoule geplaatst. Omdat toen de onderlinge krachtsverschillen veel kleiner waren, was er veel meer spanning tijdens de partijen. Dat gold voor beide poules. 

Na een spannende strijd waren de winnaars van de verliezerspoule: 1. Roos Meijer, 2. Nelly den Ouden en 3. Annemarie Klopper. En de poule van de winnaars werd gewonnen door John Willemsen, gevolgd door Jan van Bagooi en Henk Gerritzen. 

Na afloop ging iedereen de kantine in om onder het genot van een drankje en een hapje nog eens gezellig na te babbelen en werden de prijzen uitgereikt door organisator Henk Kemperman. Hij bedankte iedereen voor zijn inzet en sportiviteit en gaf ook de vrijwilligers een compliment voor hun hulp tijdens het toernooi. Bovendien sprak hij de hoop uit dat dit toernooi een vaste plek krijgt op de activiteitenkalender van Senior Actief.