Piet van Breukelen, Mario van Vuuren, Geert Vos en Stef Bijl
Piet van Breukelen, Mario van Vuuren, Geert Vos en Stef Bijl

Lot uit de Zonnebloem-loterij voor Stef Bijl

Algemeen

ZEVENAAR - In het jubileumjaar van de Zonnebloem (de Zonnebloem bestaat 75 jaar) is de Nationale Zonnebloemloterij 16 april van start gegaan. Vanwege dit jubileum zijn er naast de hoofdprijs van € 15.000,00 en de andere geldprijzen en belevenissen extra jubileumprijzen. Wethouder Stef Bijl kocht het allereerste lot uit de loterij.

Door Piet van Breukelen

Ook in de regio “De Liemers” zullen de bewoners dus door vrijwillig(st)ers benaderd worden loten te kopen voor drie euro per stuk. “En waar de afdelingen in het verleden 60 cent per lot kregen, mogen we nu € 2,25 per lot aan onze kas toevoegen”, laten de penningmeesters Geert Vos en Peter van Maurik enthousiast weten. En die extra inkomsten betekenen dat er mooie activiteiten aangeboden kunnen worden aan de gasten tegen lagere prijzen. Die activiteiten variëren van een stamppottenbuffet, Kerstviering, bingomiddag met leuke prijsjes of een dagje uit. De geldprijzen liggen zoals altijd tussen de € 15 en € 15.000 en verder zijn er bijvoorbeeld dagjes uit, een airfryer en een stoov warmtekussen te winnen. Vanwege het jubileumjaar is er ook sprake van een jubileum prijzenpakket, zoals een vakantiecheque, een maand gratis boodschappen doen en een luchtballonvaart voor twee personen. Al met al zijn er ruim 150.000 prijzen te vergeven, wat neerkomt op een winkans van 1 op 10. Oftewel dat er op elk boekje wel een prijs valt. 

Over de Zonnebloem

Al 75 jaar draait het bij de Zonnebloem om mensen. Het motto van De Zonnebloem blijft nog steeds “Er kan zoveel meer dan je denkt”, maar door minder inkomsten wordt het de laatste jaren wel steeds moeilijker hieraan te beantwoorden. Het spreekt voor zich dat de Zonnebloem, met ruim 40.000 vrijwilligers de grootste vrijwilligersorganisatie van Nederland, middels een geslaagde loterij weer wat meer financiële armslag hoopt te krijgen. En natuurlijk profiteren alle afdelingen van onze regio De Liemers daar wel heel bijzonder van. Zo kunnen onze afdelingen Zevenaar-West en BOOZ (Babberich, Ooy en Oud-Zevenaar) in ieder geval nog een keer per twee jaar een grote busreis organiseren om haar gasten een niet al te dure gezellige dag te bezorgen. Want nu kunnen langdurig zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende ouderen voor relatief weinig geld leuke activiteiten aangeboden krijgen.
“Dus bevelen we de loterij van harte bij u aan”, klinkt het als uit een mond van beide voorzitters Hanneke Bannink en Mario van Vuuren.