Yordi Albers (rechts op de foto) was de 50.000e haltetaxi-reiziger. Uit handen van Florentijn Harms, projectleider bij Qarin en uitvoerder van haltetaxiRRReis, ontving hij een cadeaubon met bloemen.
Yordi Albers (rechts op de foto) was de 50.000e haltetaxi-reiziger. Uit handen van Florentijn Harms, projectleider bij Qarin en uitvoerder van haltetaxiRRReis, ontving hij een cadeaubon met bloemen.

50.000e gereden rit haltetaxiRRReis

Algemeen

REGIO - Op 13 november 2023 is de 50.000e rit met haltetaxiRRReis gereden. Deze nieuwe mijlpaal benadrukt het succes van de deeltaxi in de provincie Gelderland. Sinds april 2022 rijdt deze deeltaxi op bestelling van halte naar halte. In april 2023, één jaar later, werd de 25.000e rit gereden. De 50.000e rit was voor Yordi Albers; hij reist 3 keer per week van Apeldoorn-Noord naar zijn werk Thermen Bussloo in Voorst. Yordi werd verrast met een cadeau en een bos bloemen. 

HaltetaxiRRReis is een innovatief flexibel vervoersysteem, opdrachtgever hiervoor is provincie Gelderland. De haltetaxi zorgt voor aansluiting op het openbaar vervoernetwerk van trein, buurtbus en bus. Hierdoor kunnen reizigers vlot, gemakkelijk én veilig reizen van een (speciale) halte naar de halte van de dichtstbijzijnde halte van de lijndienst of treinstation en zo de reis vervolgen. Ook op tijdstippen dat de buurtbus, bus of trein niet rijdt, zoals in de late avond en in het weekend.
Door de haltetaxi worden bestemmingen in dunbevolkte gebieden zoals kleine kernen en dorpen beter bereikbaar. Hier zijn de lijndiensten maatschappelijk niet rendabel of kunnen ze veiligheidsrisico’s voor chauffeur en reiziger met zich meebrengen. In Gelderland zijn ruim 85 extra haltetaxi-haltes geplaatst. Zoals in de kern van Meddo (Winterswijk), bij bedrijventerrein ’t Broek (Aalten) en bij Thermen Bussloo (Voorst).

Klaas Ruitenberg, gedeputeerde Verkeer en Vervoer provincie Gelderland:
We merken dat dit innovatieve systeem echt werkt. Steeds meer mensen gebruiken de haltetaxi. Omdat de haltetaxi ervoor zorgt dat ze na een late dienst in het ziekenhuis toch nog de aansluiting op de laatste trein halen. Of om een lange afstandswandeling te kunnen maken. Goed om te zien dat ook steeds meer gemeenten de haltetaxi kennen en een halte aanvragen of inwoners op de mogelijkheid wijzen.”

Paul Pietersen, directeur Qarin, uitvoerder haltetaxiRRReis:

“We zien het aantal ritten de laatste maanden behoorlijk toenemen. Reizigers weten de haltetaxi te waarderen en vertellen het verder. Uit onderzoek komt naar voren dat reizigers vaak de aansluiting op het lijngebonden OV met de haltetaxi maken vanuit gebieden of op tijdstippen waar ze eerder deze mogelijkheid niet hadden. Precies waar HaltetaxiRRReis voor bedoeld is.

Klanten tevreden over de dienstverlening

In oktober 2023 voerde Qarin opnieuw een onafhankelijk klanttevredenheids-onderzoek uit. Van de ondervraagde reizigers blijkt 93% tevreden tot zeer tevreden te zijn. De haltetaxi kreeg een rapportcijfer van 8,6. HaltetaxiRRReis is populair: in een half jaar tijd steeg het aantal gereden ritten van 25.000 naar 50.000. HaltetaxiRRReis wordt steeds bekender en het boeken van een rit is eenvoudig te doen. Onder andere via de 9292 app en de RRReis app.

Over HaltetaxiRRReis:
aHaltetaxiRRReis is een innovatief flexibel vervoersysteem. Provincie Gelderland is hiervoor de opdrachtgever. De haltetaxi zorgt voor aansluiting op het openbaar vervoernetwerk van trein, buurtbus en bus. Hierdoor kunnen reizigers vlot, gemakkelijk én veilig reizen van een (speciale) halte naar de halte van de dichtstbijzijnde halte van de lijndienst of treinstation en zo de reis vervolgen. Ook op tijdstippen dat de buurtbus, bus of trein niet rijdt, zoals in de late avond en in het weekend. Door de haltetaxi worden bestemmingen in dunbevolkte gebieden zoals kleine kernen en dorpen beter bereikbaar. Hier zijn de lijndiensten maatschappelijk niet rendabel of kunnen ze veiligheidsrisico’s voor chauffeur en reiziger met zich meebrengen. In Gelderland zijn ruim 85 extra haltetaxi-haltes geplaatst. Zoals in de kern van Meddo (Winterswijk), bij bedrijventerrein ’t Broek (Aalten) en bij Thermen Bussloo (Voorst).


 Over Qarin:

 Qarin zet zich in voor de verbetering van de mobiliteit van 3,6 miljoen Nederlanders die niet zelfstandig kunnen reizen. Dit kan komen door de verschraling van het openbaar vervoer, fysieke of visuele beperkingen of de versnippering van het aanbod van ov-aanbieders. Onze diensten bieden duidelijke informatie over de mogelijkheden van regulier en flexibel openbaar vervoer, op basis van de individuele behoeften van de reiziger. Als het mogelijk is, vervangen wij Wmo-vervoer door een andere manier van reizen. Onze innovatieve aanpak helpt overheden bij het bedenken en uitvoeren van aanvullende ov-diensten zoals haltetaxi’s en persoonlijke assistentie voor reizigers. Dit maakt het openbaar vervoer aantrekkelijk voor alle reizigers en versnelt de overgang naar vernieuwend, flexibeler en op maat gemaakt openbaar vervoer.